Oproti Melbourne pokrok, říká Berger

Kuala Lumpur - Piloti Williamsu Juan Pablo Montoya a Ralf Schumacher svedli v kvalifikaci velkou bitvu mezi s sebou i s Michaelem Schumacherem, ale nakonec odstartují z druhé a čtvrté pozice. "Je to pro mě trochu zklamání. Nedokázal jsem zajet v jednom kole své nejlepší časy v jednotlivých sektorech, jinak bych na pole position měl," vysvětloval Montoya. "Ale první řada rovněž není špatná. Davá mi to velice dobrou šanci na zisk bodů." Schumacher měl omluvu pro svou ztrátu: "Je to škoda. Sobota začala dobře, ale v kvalifikaci jsem měl problémy s nastavením vozu," uvedl bratr mistra světa.

Juan Pablo Montoya se na nedělní Velkou cenu těší. "Tuto trať miluji. Má mnoho míst vhodných k předjíždění. Vypadá to, že ferrari dokázala získat trochu víc přítlačné síly, ale já jsem s vozem spokojený. Auto se mi dnes velice dobře řídilo, zvlášť ve druhém sektoru. Od včerejška jsme na autě mnoho změnili a pomohlo to," prozradil Kolumbijec.

Ralf Schumacher si ještě postěžoval, že mu Rubens Barrichello v posledních vteřinách sebral třetí místo na startu. "Sepang je okruh, kde můžete na mnoha místech lehce ztratit nějakou tu desetinku vteřiny. Je škoda, že jsem byl sundán ze třetí pozice v posledních vteřinách. Jsme však stále v pozici, abychom mohli dostat Ferrari pod tlak a získat místo na stupních vítězů."

Ředitel BMW motorsport Gerhard Berger byl z výsledkem kvalifikace nadmíru spokojen. "Není pochyb o tom, že se nám kvalifikace vydařila. Zvláště, pokud se podíváme na časový odstup, který nás dělil od Ferrari v Melbourne. Minulý rok to bylo stejné, v Austrálii na ně nikdo nestačil, a pak se jim postupně všichni blížili. Před zítřejším závodem jsme plni optimismu."

Při hodnocení jezdců Berger v podstatě zopakoval jejich slova: "Škoda, že Ralf měl celou dobu problémy s nastavením vozu a Juan nedokázal zajet nejrychlejší časy v jednotlivých sektorech v jednom kole." 

Juan Pablo Montoya ve williamsu při sobotním tréninku na Velkou cenu Malajsie 2002.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž