ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: APO Multicam

Rallye v Portugalsku a Itálii i plochodrážní MS byly kvůli pandemii odloženy

  • 0
Mistrovství světa v rallye přišlo kvůli pandemii koronaviru o další dvě soutěže. Odloženy byly květnová rallye v Portugalsku i červnová v Itálii. Oznámila to Mezinárodní automobilová federace FIA.

Kvůli šíření nemoci COVID-19 zkrátili pořadatelé před devíti dny Mexickou rallye, nejely se tři závěrečné rychlostní zkoušky. Z původního kalendáře MS už dříve vypadl následující závod v Chile kvůli politické situaci v zemi, dubnová Argentinská rallye byla rovněž odložena kvůli pandemii.

V Portugalsku se mělo závodit od 21. do 24. května, na Sardinii pak 4. až 7. června. FIA však kvůli současné zdravotní situaci obě soutěže odložila. Nejbližším závodem MS je nyní červencová Safari Rally v Keni.

„Na náhradních termínech pracujeme, záleží to především na zlepšení situace s nemocí COVID-19,“ uvedl ředitel promotérské společnosti seriálu WRC Oliver Ciesla na webu šampionátu.

Plochodrážní MS družstev odsunuto na neurčito

Plochodrážní závody semifinále a finále mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů, byly také odloženy. Dohodli se na tom zástupci Mezinárodní motocyklové federace a promotérské společnosti BSI. Nové termíny společně hledají.

První semifinále se mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue. Všechny zainteresované strany se nyní snaží najít možnosti, kdy by se mohly závody odjet v náhradních termínech.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž