O pardubický závod je velký zájem

P r a h a - Na plochodrážním stadiónu v Pardubicích se o druhém říjnovém víkendu pojede 52. ročník mezinárodního závodu o Zlatou přilbu. Divákům se v sobotu představí junioři soutěžící tradičně o Zlatou stuhu a v neděli program vyvrcholí závodem seniorů. Mezi největší favority patří loňský vítěz Australan Leigh Adams, Brit Jeremy Doncaster, Polák Jacek Gollob a Švéd Tony Rickardsson. Ten ještě neví, zda se závodu zúčastní, protože očekává přírůstek do rodiny.

"Jeho manželka si přeje, aby asistoval u porodu," uvedl předseda pardubického plochodrážního klubu a manažer závodu Evžen Erban. "Slíbil, že nám nejpozději do úterý dá vědět," podotkl Erban. V případě, že by Rickardsson nemohl přijet, postavil by se na start některý z náhradníků. "Máme z koho vybírat. Tento týden se mi například ozval Němec Jens Bart," prohlásil Erban.

O Zlatou přilbu pojede i jedenáct českých plochodrážníků v čele s Antonínem Kasperem a Mariánem Jiroutem, nebude chybět ani zkušený Bohumil Brhel a juniorský vicemistr světa Aleš Dryml. Ten by měl spolu s bratrem Lukášem jet i Zlatou stuhu, jejich start v juniorské soutěži však není jistý.

"Oba v pátek závodí v Oxfordu a záleží na tom, jestli se stačí včas vrátit," vysvětlil Erban. Sobotní program zahájí ve 12:40 první jízdy o Zlatou stuhu, finále se uskuteční v 16 hodin. Nedělní závod o Zlatou přilbu vyvrcholí ve stejnou dobu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž