Nový rallyesprint zamíří i na autodrom

Brno - Čtyři desítky posádek změří síly tuto sobotu v prvním ročníku Olympia Rallyeshow, která odstartuje ráno před nákupním centrem v Modřicích. Na soutěžící čeká 156 kilometrů dlouhá trať, která bude protkána pěti rychlostními zkouškami na dvou úsecích v celkové délce 22,65 kilometru. První rychlostní úsek připomíná trať bývalého závodu do vrchu v Ořechově a druhý povede po obslužných komunikacích na Masarykově okruhu.

"Cílem této akce je přiblížit soutěžní sport co nejširší veřejnosti. Do budoucna bych chtěl, aby se tato soutěž stala součástí seriálu mistrovství republiky ve sprint rallye," řekl hlavní pořadatel soutěže Jan Vonka. K favoritům se řadí hlavně Milan Chvojka na voze Ford Escort Cosworth.

Zájem o start projevil i letošní mistr České republiky ve sprint rallye Tomáš Hrdinka, jenž ale ve stejném termínu pojede Rallye Tatry. Poprvé se za volantem soutěžního vozu Mitsubishi objeví závodník do vrchu Robert Šenkýř.

"Jezdil jsem okruhy, teď vrchy. Start v rally považuji za zpestření konce závodní sezóny. Chtěl bych se také zorientovat v pro mě neznámém prostředí rally, člověk nikdy neví, kam ho v budoucnu závodnický osud zavane. Zatím však samozřejmě zůstávám u BMW M3 na kopcích," uvedl Šenkýř. "Ambice na umístění v popředí absolutního pořadí nemám, rozhodně se však nepřijedu jen vozit.Musím také brát v úvahu skutečnost, že pojedu s vypůjčeným vozem. Nikdy jsem v rally autě neseděl, nejel jsem ani s vozem s pohonem všech čtyř kol."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž