Automobilový závodník Martin Doubek slaví vítězství ve Valencii.

Automobilový závodník Martin Doubek slaví vítězství ve Valencii. | foto: Nascar Whelen Euro Series

NASCAR v Mostě, tentokrát už ano. Jede Villeneuve i domácí hvězda Doubek

  • 3
Loni se fanoušci závodů amerických sedanů na druhý ročník podniku NASCAR Whelen Euro Series 2020 v Mostě těšili marně. Pandemie neumožnila jeho uspořádání v původním ani v náhradním termínu a také letos na jaře se show musela odložit. Na čtvrtý pokus už to ale vyšlo, stock-cars se v Mostě o nadcházejícím víkendu setkají s evropským šampionátem tahačů.

Na startovním roštu se představí domácí reprezentant Martin Doubek a stejně jako před dvěma roky také mistr světa formule 1 a vítěz 500 mil v Indianapolisu Jacques Villeneuve. „Závodění v NASCAR je fantastický zážitek. Vůz je zárukou čistého závodění ze staré školy, takže se můžete vrátit ke kořenům a znovu objevit, proč závody tak milujete. Na trati se odehrává spousta tvrdých soubojů, ale atmosféra v padoku je skvělá,“ těší se legenda F1. 

Doubek dosáhl loni na vítězství v evropské sérii NASCAR v Belgii a získával zkušenosti v Americe. To se projevilo dvojnásobným triumfem v úvodním podniku sezony ve Valencii. Vítězstvím v Brands Hatch jej v celkové klasifikaci kategorie EuroNASCAR 2 předstihl Tobias Dauenhauer, který dokončil všechny čtyři letos odjeté závody mezi nejlepšími pěti, ale Doubek do Mostu přijede jako celkově druhý v pořadí. 

Šampionát uzavře v Mostě svou první polovinu, pokračuje v chorvatském Grobniku, v belgickém Zolderu a v italské Vallelunze. V Mostě pobaví i série MAXX Formula, v níž jsou k vidění monoposty F1 z nedávné historie.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž