Motokrosaři mají světové body

Valkenswaard - Motokrosaři Jiří Čepelák a Michal Kadleček vybojovali dnes v nizozemském Valkenswaardu první body do nového seriálu mistrovství světa. Čepelák obsadil v úvodním závodu sezóny v kubatuře do 250 ccm sedmnácté místo a získal čtyři body. Kadleček, který startuje v nejsilnější třídě do 500 ccm, skončil dvacátý, což mu zajistilo bod. Jan Zaremba, jenž startoval v kubatuře do 125 ccm, skončil v první kvalifikační jízdě jedenáctý a musel do oprav.

 V nich obsadil první nepostupové místo. V nich obsadil první nepostupové místo.

Jediným úřadujícím šampiónem, který dokázal zahájit sezónu vítězstvím, byl Francouz Mickael Pichon ve dvěstěpadesátkách. Hlavního favorita pětistovek Stefana Evertse z Belgie dokázali porazit jeho krajané Joel Smets a Marnicq Bervoets. V nejslabší kubatuře vyhrál při neúčasti mistra světa Brita Jamese Dobba, jenž přešel o třídu výš, další Belgičan Steve Ramon.

Výsledky: Do 125 ccm: 1. Ramon (Bel./KTM), 2. Townley (N.Zél./KTM), 3. Eggens (Niz./KTM),... Zaremba nepostoupil z kvalifikace. Do 250 ccm: 1. Pichon (Fr./Suzuki), 2. Bolley (Fr./Yamaha), 3. Beirer (Něm./Honda),... 17. Čepelák (ČR/Honda). Do 500 ccm: 1. Smets (Belg./KTM), 2. Bervoets (Belg./Yamaha), 3. Everts (Belg./Yamaha),... 20. Kadleček (ČR/Husquarna).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž