Motokrosaře zarazila konkurence

Valkenswaard - Zklamaný a rozladěný se motokrosař Jan Zaremba na skok objevil v rodných Petrovicích u Karviné. O víkendu jel první závod seriálu mistrovství světa ve Valkenswaardu, jenže neuspěl v kvalifikaci. Nebodoval. Kratičké volno využil k rozptýlení s rodinou a přáteli doma, zítra se zase vrací na tréninkovou základnu do Itálie. "Hodně písku, těžká trať a konkurence ještě těžší," líčí první závod mistrovství světa Jan Zaremba.

"Jezdil jsem rychlé tréninky, dařily se mi starty, ale nakonec jsem byl po kvalifikaci jako první nepostupující. Jsem hodně zklamaný."

Do Nizozemí přijelo o body ve třídě do 125 ccm bojovat přes padesát borců. Závodit jich může jen třicet, kvalifikace je ostrá. „Z první rozjížďky šlo přímo dál osm lidí, já byl jedenáctý,“ říká Zaremba. „Povedl se mi start, držel jsem tempo, ale po deseti minutách mi odpadly ruce.

V jízdě, která se příhodně jmenuje Poslední šance, jsem zase měl smůlu. Byl jsem třetí, ale hned při prvním skoku mě soupeři vytlačili mimo trať, dopadl jsem do hlubokého písku a šel přes řidítka. Z posledního místa jsem se dostal na sedmé, ale postoupili jen čtyři nejlepší a dva náhradníci. Bylo to o fous, ale musím uznat, že mi chyběl trénink. V chumlu a tlačenicích ještě nemám tu správnou jistotu.“

Ve středu Zaremba odjíždí zpátky do Itálie, o víkendu bude mít jeho tým SRS Racing Italia oficiální prezentaci v Anconě. „Jinak to bude trénink, trénink a trénink. Za čtrnáct dní se jede ve Španělsku, tam chci být mnohem lepší.“ Trať v Bellpuig (pojede se 14.dubna) Zaremba zná, před dvěma lety tam závodil


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž