Montoya: okruh v Hockenheimu se nepovedl

  • 5
Hockenheim - Zatímco většina jezdců formule 1 uvítala přestavbu rychlého okruhu v Hockenheimu, Kolumbijec Juan Pablo Montoya rozhodně nadšený není. Druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa německého architekta Hermamma Tilkeho za jeho práci řádně zkritizoval. "Ten návrhář asi nikdy nejel v autě," prohlásil pilot stáje Williams-BMW před dnešní Velkou cenou Německa. Že Montoyovi zkrácený okruh o více než dva kilometry a hlavně dvě nové ostré zatáčky vyloženě nesedí, ukázal v sobotní kvalifikaci. Po pěti pole position za sebou zajel až čtvrtý čas.

"Při vší úctě odvedl architekt v Malajsii skvělou práci. Tady na Hockenheimringu ale šlápl vedle," řekl kolumbijský jezdec. Německý okruh přišel o svoji nejrychlejší pasáž, zhruba v polovině někdejší předlouhé rovinky po první zatáčce po startu následuje ostrá pravá zatáčka. Pak je dlouhý mírný levý oblouk a ostrá vracečka.

"Na té nové trati není nic, žádná výzva," okomentoval investici 62 miliónů eur Montoya. Naproti tomu jeho stájový kolega Ralf Schumacher vyjádřil s novým okruhem maximální spokojenost. "Designer si zaslouží obrovskou pochvalu, trať se mu skutečně povedla. Líbí se mi více než v Malajsii," srovnal obě Tilkeho díla. V podobném duchu hovořil i Michael Schumacher, od minulého týdne už pětinásobný šampion.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž