Tým židovického MKR Technology se svou chloubou, kamiony pro Dakar. Sherpa je...

Tým židovického MKR Technology se svou chloubou, kamiony pro Dakar. Sherpa je uprostřed. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Hurá na Dakar. Stáj MKR Technology vyráží i s kamionem, co shořel

  • 0
Vzhůru na Dakar 2017! Tři vyfešákované renaulty svorně vyrazily ze židovické stáje MKR Technology k finálním testům a potom vstříc slavnému rallyovému dobrodružství. Včetně kamionu řečeného Sherpa, znovu postaveného poté, co při testování nečekaně vzplál a kompletně shořel.

„Bylo to pro všechny zdrcující. strašná rána,“ doznal Mario Kress, šéf týmu a hlavní konstruktér. „Ale během velmi krátké doby jsme zmobilizovali všechny síly, lidé v týmu neuvěřitelně makali a všichni partneři nás podrželi. Podařilo se nám něco neskutečného!“

Sherpa vstal z popela v rekordně krátké době, český Renault Trucks na něj dokonce uspořádal sbírku. Technologické centrum MKR v Židovicích na Roudnicku připravilo kamiony pro piloty nizozemských stájí Mammoet Rallysport a Riwald Dakar Team, krotit je budou Martin van den Brink, Pascal de Baar a Gert Huzink.

Všechny tři vozy se potkají už o víkendu v holandském Harskampu, kde proběhne tradiční velkolepá týmová prezentace.

„A 24. listopadu jsou ve francouzském přístavu Le Havre připraveny technické přejímky, o dva dny později kamiony vyplují do Jižní Ameriky. Potom bude následovat pár dnů určitého klidu, abychom koncem roku mohli v plné síle vyrazit na Dakar,“ uvedla Klára Kress, manažerka MKR Technology.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž