Mistr Burns si na Skandinávce věří

Londýn - Úřadující mistr světa Richard Burns věří, že bude schopen ukončit skandinávskou nadvládu ve Švédské Rallye. Ještě nikdy se nestalo, že by tento podnik v rámci MS vyhrál jezdec, který ze Skandinávie nebyl. Burns skončil v Monte Carlu se svým Peugeotem jen osmý a příští víkend se bude jistě nacházet pod nemalým tlakem právě z řad svého vlastním týmu: Harri Rovenperä zde zvítězil minulý rok při svém debutu v Peugeotu 206 a Marcus Gronholm zde dominoval v roce 2000, kdy se stal i mistrem světa.

"Společně s Novým Zélandem a Finskem, je Švédsko mou oblíbenou rallye," řekl pro britský magazín Autosport Burns. "Vím, že je to těžké, ale jsem upřímě přesvědčen, že patřím do okruhu pilotů, jako je třeba McRae, kteří jsou schopní Skandinávce na jejich domácím terénu porazit."

Burns připustil, že v Monte Carlu ještě měl problémy zcela splynout se svým novým Peugeotem. "Například v kokpitu jsem se necítil pohodlně. Uspořádání sedačky, volantu a pedálů vůbec nesouhlasilo," uvádí Burns. "Další problém mám s tím, jak vůz reaguje na nerovnosti vozovky. Také ještě musíme vyladit způsob, jakým mi podvozek 'hlásí' své chování."

Mistr světa ale trvá na tom, že Monte Carlo pro něj nebylo absolutním propadákem a tvrdí, že se špatným výsledkem se již vyrovnal. "Musím podotknout, že tým i vůz pro mě byly nové veličiny ale mnohému jsem se naučil. Doufám, že díky tomu budu od téhle chvíle konkurenceschopný," uzavírá Burns.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž