Miss rallye potřebovala injekci

Meclov - Konečně v cíli, vydechla si po Seat Rallye v Českém Krumlově Kateřina Trojanová, dívka, jež pravidelně sbírá tituly nejkrásnější dívky českých rallye. Dlouhovlasá blondýnka totiž čtyři předchozí podniky nedokončila kvůli technickým závadám její závodní Škody Felicia. Teď si z Českého Krumlova odvezla stříbrný věnec za druhé místo ve třídě A do 1400 kubíků. "Tituly miss mě sice těší, ale všechny bych vyměnila za umístění na stupních vítězů či alespoň za okamžik, kdy projedu cílovou rampou. Teď se mně to podařilo," usmála se Trojanová.

"Už jsem potřebovala pořádnou injekci, abych zapomněla na nezdary v předchozích soutěžích. Radost z druhého místa mám obrovskou."

Ovšem náročné jihočeské soutěže si mnoho neužila. Kvůli haváriím totiž pořadatelé Seat Rallye rušili jednu rychlostní zkoušku za druhou. Trojanová tak přišla o téměř polovinu ostrých kilometrů.

"Co se dá dělat. Pochopitelně mě to mrzí, těšila jsem se především na obtížností vyhlášenou rychlostní zkoušku Malonty. Bohužel, ani jednou jsem ji nejela, pokaždé byla zrušená," lituje jezdkyně.

Za pilotkou meclovské stáje Profiko skončila řada mužských soupeřů. Dívka ví, že to někteří poražení muži nesou těžce. O víkendu se pustí do dalšího souboje, čeká ji klání v Brně. "Chlapi se určitě jen tak nedají, mnozí mně budou chtít porážku z Krumlova vrátit. Budu mít 14 soupeřů. Ale nebudu na pánskou převahu sama, nastoupí i týmová kolegyně Miluše Davidová. A jen tak se nedáme," tvrdí Trojanová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž