BUDOU TŘI. V Monte Carlu pojede v lednu jedna Fabie navíc, za volantem bude Nicolas Vouilloz.

BUDOU TŘI. V Monte Carlu pojede v lednu jedna Fabie navíc, za volantem bude Nicolas Vouilloz. | foto: ČTK

Mimozemšťan z horského kola usedne za volant škodovky. Jen v Monte Carlu

  • 5
Čech, Fin a nově Francouz. Za volantem tovární Škody Fabie S2000 pojede při lednové Rally Monte Carlo vedle Jana Kopeckého a Juha Hanninena ještě šampion série IRC z roku 2008 Nicolas Vouilloz.

Francouzský pilot a desetinásobný mistr světa ve sjezdu na horských kolech měl letos smolnou sezonu.

Na Barum rallye mu hořelo auto, technické problémy ho několikrát připravily o pódium. Ve výsledkových listinách u jeho jména v barvách Kronos Racing svítí šest nul. Nakonec si v seriálu dojel pro "brambory".

Možná i to byl důvod, proč s ním Peugeot neprodloužil smlouvu na příští rok. Vouilloz se proto pustil do pátrání a našel. Štěstí v prvním závodě Intercontinental Rally Challenge 2010 zkusí pod značkou okřídleného šípu.

Spolujezdce pro závod, který odstartuje 18. ledna, si francouzský jezdec vybere v nejbližších dnech.

Pod dohledem knížete Rainiera tak pojedou tři zeleno-bílé fabie.

"Nicolas Vouilloz je špičkový jezdec, dlouhodobě to ukazuje v šampionátu IRC. My jsme rádi, že pro tento náročný závod posílí náš tým," komentoval novou posilu Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport. Jsem si jist, že významně pozvedne šance celého týmu."

V letošním ročníku závodu vyhrál první rychlostní zkoušku, do cíle se ale nedostal kvůli nehodě.

Třiatřicetiletý pilot s přezdívkou mimozemšťan do škodovky poprvé usedne o víkendu v rámci dvoutýdenního testování ekipy na tratích Monte Carla.

Už teď je ale jasné, že jeho angažmá skončí právě u jediného závodu. Mladoboleslavská automobilka počítá na celou soutěž stejně jako letos jen se dvěma vozy.

"Já ale věřím, že angažmá Nicolase bude marketingovým přínosem pro Francii, která je jedním z cílových trhů pro Fabii Super2000 a jedním z nejdůležitějších pro značku Škoda obecně," dodal Hrabánek.

Ani ve zbytku roku se ale Vouilloz nudit nebude. Před nedávnem oznámil, že v barvách francouzské stáje Lapierre se vrátí do odvětví, kde si vybudoval jméno - znovu usedne na sjezdové speciály a bude v pedálech dupat střemhlav z kopce dolů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž