Sebastian Vettel

Sebastian Vettel | foto: AP

Schumacher spojí síly s Vettelem. Naváže na otcovy úspěchy?

  • 7
Byli týmem snů, neporazitelnou dvojicí. Dvěma mistry volantu se společným cílem. Sebastian Vettel a Michael Schumacher dlouhé roky dominovali v Závodě šampionů, pro Německo mezi léty 2007 až 2012 šestkrát za sebou vybojovali Pohár národů. Teď se na prestižní exhibici představí vedle Vettela, jedničky Ferrari ve formuli 1, Schumacherův syn Mick.

Osm vítězství, čtrnáct umístění na stupních vítězů a vytoužený titul z evropské formule 3. Schumacher mladší má za sebou báječnou, průlomovou sezonu.

 A v lednu se na mexickém okruhu bratří Rodríguezů dočká výjimečné odměny. 

Při Závodu šampionů se každoročně potkávají ti nejlepší jezdci ze světa formulí, rallye či cestovních vozů. Devatenáctiletý syn německé legendy mezi nimi nebude chybět a navrch pojede o Pohár národů s Vettelem, čtyřnásobným mistrem světa F1.

„Těším se, že poměřím své síly se spoustou uznávaných závodníků. Určitě si spolu užijeme spoustu zábavy a ukážeme fanouškům v Mexiku skvělou show,“ věří Schumacher.

„Chtěl bych se dostat co nejdále v individuální soutěži a také se Sebastianem vyhrát Pohár národu,“ klade si pro Závod šampionů vysoké cíle.

Mick a formule 1? Jistota, míní Hamilton

Jméno Schumacher nejen v motorsportu stále táhne. Jeho zvuku se vyrovná máloco, vábí diváky, média i sponzory. 

Trefně na toto téma glosoval bývalý pilot formule jedna Timo Glock: „Kdybychom měli opět Schumachera v F1, nemuseli bychom se bavit o klesající sledovanosti. Jeho jméno by znovu všechno nastartovalo.“

O tom, že se jednou Schumacher mladší do slavného seriálu, pro který už vlastní superlicenci, podívá, pochybuje málokdo. 

I Lewis Hamilton, který letos dobyl už svůj pátý titul v královské disciplíně motorsportu, říká: „Mick se na sto procent se do formule 1 dostane. Částečně kvůli svému jménu, ale také díky vlastnímu talentu. Podědil ho po Michaelovi, stejně jako Nico Rosberg po Kekem,“ míní britská hvězda.

Mick: Táta miloval Závod šampionů

Ještě než oživí F1 (otázkou už není jestli, ale kdy), rozzáří Schumacher alespoň Závod šampionů. Fredrick Johnsson, šéf populární exhibice, se sice dušuje, že německého teenagera pozval jen na základě výkonnosti, ale i jemu je jasný Mickův marketingový potenciál.

Mimo jiné se těší na chvíli, kdy Schumacher vykročí v otcových šlépějích a spojí síly s Vettelem. „Až se sejdou v jednom týmu, bude to pro každého emotivní chvíle,“ tvrdí.

Nepochybně. Vyhrnou se vzpomínky na Vettelovy triumfy s Mickovým otcem. Však i Schumacher mladší přiznává: „Táta tuhle akci vždycky miloval.“

Snad i kvůli tomu Schumacher s nadšením vyhlíží příležitost závodit po Vettelově boku. „Ohromilo mě, že jsem dostal pozvánku na Závod šampionů, a ještě více mě uchvátila šance závodit se Sebastianem.“

Zároveň ví, že ho nečeká jednoduchá role. „Budu se pro něj snažit být důstojným parťákem. Můj táta ale nastavil laťku hodně vysoko."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž