Michalík bude jezdit s yamahou

  • 1
Valašské Meziříčí - Nejenom nejpopulárnější motocyklový jezdec současnosti Valentino Rossi se nechal zlákat nabídkou Yamahy. S motocyklem proslulé japonské značky bude v letošní sezoně závodit také vicemistr světa v enduru Roman Michalík. „Nabídka mě potěšila. Svou roli nepochybně hrály loňské výsledky,“ připomněl úřadující vicemistr světa v kubatuře čtyřtaktů do 450 ccm.

Yamaha bude třetí značkou, s níž se Michalík ve světovém šampionátu představí. Dosud jezdil pouze na italských strojích. Začínal s TM, poslední dvě sezony sedlal VOR.

Nyní přešel do továrního týmu UFO Corse Yamaha, který sídlí rovněž na Apeninách. „V nejbližších dnech tam zamířím. Pod Florencií mají základnu i vlastní tréninkové centrum. Mám nejvyšší čas, abych motorku pořádně poznal. Mistrovství světa začíná ve Španělsku už za měsíc,“ poznamenal.

Michalík sice mění značku, ale zůstává ve stejné kubatuře. Změnám se přesto nevyhne. Světovým šampionát čeká reforma. Čtyřtakty 450 ccm se spojí s dvoutakty 250 ccm v jedinou třídu Enduro II. „Asi zase budu v nejnabitější třídě ze všech. Pojede tam třeba loňský absolutní mistr světa Salminen nebo skvělý Angličan Edmonson, který také získal pár titulů,“ podotkl.

Devětadvacetiletý jezdec, který se v roce 1998 stal mistrem světa ve dvoutaktech do 125 ccm, v týmu nahradí úřadujícího světového šampiona Bergvalla, jenž zamířil k Husqvarně. Skvělou sestavu Yamahy Michalík ještě zvýrazní.

Jeho stájovými kolegy budou Australan Merriman, Polák Oblucki a Italové Rinaldi, Beconi a Tonelli. „Žádný konkrétní cíl jsem nedostal. Ale samozřejmě chci zase bojovat o světový titul,“ slíbil Michalík, který se možná představí i v Česku a na Slovensku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž