Montoya si jede pro pole position

Montoya si jede pro pole position - Juan Pablo Montoya si jede pro pole position v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie formule 1. | foto: Reuters

Měl to být můj závod, říká Montoya

  • 8
Sao Paulo - Miláček jihoamerických davů Juan Pablo Montoya startoval do Velké ceny Brazílie z pole position, ale nedokázal z ní profitovat v závodě. V prvním okruhu narazil zezadu do ferrari Michaela Schumachera a ztratil nejen přední křídlo, ale i drahocenný čas při montáži nového v boxech. V úžasné stíhací jízdě poté ještě vybojoval dva body. "I přes ty body jsem z průběhu závodu velmi zklamán. Startoval jsem z pole position a v závodě překonal nejrychlejší kolo. Měla to být moje velká cena," litoval havárie Kolumbijec.

"Po startu jsem chyboval v první zatáčce a Michael se dostal přede mě. Poté jsem se mu to pokoušel vrátit, ale Michael křížil dráhu a škrtnul o mé přední křídlo. Opět musím říct, jsem velmi zklamaný."

Ralf Schumacher byl o něco málo spokojenější. "S mým bratrem to byla zajímavá bitva," komentoval Ralf. "Zejména zpočátku jsem nebyl spokojen s vyvážením monopostu, při zastávce v boxech jsme udělali nějaké změny a bylo to lepší. Rovněž druhá sada pneumatik seděla mnohem lépe."

"Byl jsem dost rychlý, abych Michaela dojel, ne však natolik, abych se dostal před něj. Jel jsem za ním a čekal, zda udělá chybu, nestalo se však. Shrnuto a podtrženo o brazilském víkendu jsme uspěli a musím poděkovat týmu za vynikající práci."

Hlavní inženýr Sam Michael dodal: "Protože jsme získali další body jsem spokojen. Udrželi jsme vedení v Poháru konstruktérů. Jen je škoda, že už po prvním kole jsme měli ve hře o prvenství pouze jedno auto. Nicméně výkon byl výborný a těšíme se do Imoly."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž