Martin Doubek

Martin Doubek | foto: Orion Racing Team

Doubek čtvrtý a druhý. Úvodní závod se mi měl povést víc, říká

  • 0
Ještě v půlce října Martin Doubek věřil, že bude v evropské sérii Nascar Whelen i letos, tak jako před rokem, závodit doma v Česku na okruhu v Mostě. Tuzemská epidemiologická situace tomu nakonec chtěla jinak, ale odchovanci litomyšlského Orion Racing Teamu, který nyní jezdí za nizozemskou stáj Hendriks Motorsport, to v náhradním závodě v chorvatském Grobniku na výkonnosti určitě nic neubralo. Po dvou vítězstvích ve třídě EuroNascar 2 v předchozím podniku v Belgii byl teď čtvrtý a druhý.

„Výsledek mohl být hlavně v sobotu daleko lepší, ale kvalifikace mi nevyšla dle představ, poněvadž na trati byla kolize několika vozů a pořadatelé tím pádem zkrátili měřený trénink,“ uvedl Doubek. 

„No a protože okruh v Grobniku je velice rychlý a špatně se předjíždí, dobré postavení na startu z kvalifikace bylo rozhodující. Vyšla mi jenom dvě kola, což na startu stačilo pouze na osmé místo,“ vysvětlil 25letý pilot. 

Na vítězného Itala Ghirelliho v tomto případě v cíli ztrácel 14,6 vteřiny (od pódia jej však dělilo jen pár desetin) a ve druhé jízdě, již rovněž ovládl Ghirelli, pak lehce přes 8,5 vteřiny. V pořadí šampionátu je zatím průběžně sedmý se 156 body, na rozdíl od řady soupeřů však vynechal úvodní dvojici závodů v italské Vallelunze.

V Grobniku Doubek kromě EuroNascar 2 opět soutěžil i v elitní kategorii EuroNascar Pro, kde si připsal cennou 6. příčku z první rundy; v té druhé skončil až 18., když odjel jen jedenáct kol ze sedmnácti. Tuto sezonu by měl završit dvojzávodem ve španělské Valencii (3. až 6. prosince).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Pardubický kraj