Loprais: Se strachem nepochodíte

  • 7
Kopřivnice - Karel Loprais odpovídal čtenářům iDNES on-line. Legendární pilot vozů Tatra, šestinásobný vítěz Rallye Paříž Dakar se i v závěru toho roku chystá na další velké dobrodružství. Na Nový rok vyrazí do soutěže, která bude zcela jiná než předešlé. Závodník z Kopřivnice, města automobilů Tatra, má opět nejvyšší cíle. "Všechno bude nové, ale mě to zatím nijak nevzrušuje. Mám jediný cíl. Vyhrát," říká Karel Loprais, který soutěž pojede po sedmnácté. Odpovědi Karla Lopraise najdete zde

Tovární vůz Tatra nastoupí do rallye v osvědčené sestavě Karel Loprais, Josef Kalina a  Petr Hamerla. "Auto vypadá sice stejně jako z letošního ročníku, ale ukrývá několik změn. Především nové pérování či silnější motor," uvedl Loprais.

Loprais vůz testoval v Maroku a na Slovensku. S výsledky jízd je spokojen. "Teď už žádné další testy neplánujeme, spíš si hrajeme s drobnostmi. Třeba ladíme řazení," poznamenal účastník 16. ročníků soutěže. Ke změnám jeho Tatry totiž patří i nová převodovka.

Startovat se bude na Nový rok v Marseille a závěrečná show s oslavou vítězů se uskuteční 19. ledna v egyptském Sharm el Sheikh.Bitvy se po novém roce odehrají v pěti zemích, Francii, Španělsku, Tunisu, Libyi a v Egyptě. "Nevím, proč organizátoři zcela změnili trasu, ale jedním z hlavních důvodů bude určitě  bezpečnost," míní hvězda týmu Tatra.

Karel Loprais (vlevo) a Oldřich Bražina na tikovce v ostravské kavárně Caffe, odkud Loprais hned šel na on-line rozhovor

Karel Loprais přišel před odjezdem k Rallye Dakar 2003 do ostravské redakce motorsport.idnes.cz, kde odpovídal čtenářům on-line. Když si přečetl dotaz, jaký má cíl v rallye, odpověděl: "Ve zdraví vyhrát." Po dnešní vážné havárii zdravý zůstal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž