Sébastien Loeb, Citroën

Sébastien Loeb, Citroën - Lídr Korsické rally Sébastien Loeb s Citroënem Xsara. | foto: Reuters

Kresta si na Korsice drží šesté místo

  • 2
Ajjacio - Český soutěžní jezdec Roman Kresta s fordem je po sobotní etapě Korsické rallye na šestém místě. Pomohl mu výpadek španělského konkurenta Daniela Soly se soukromým fordem, jenž v šesté vložce vylétl z trati a odstoupil. Nejede už ani Armin Schwarz s fabií, Korsické rallye dál suverénně kraluje Sébastine Loeb s citroënem.

Francouzský pilot zatím dokazuje, že mistrovský titul pro letošní rok je ve správných rukou. Jezdec týmu Citroën vyhrál v domácí rallye všech šest rychlostních zkoušek a po sobotní etapě vede o 90 vteřin.

Loeb má v čele náskok před Finem Tonim Gardemeisterem na fordu, jenž dopoledne využil technických problémů dvojky stáje Citroën Francoise Duvala. Belgičan má problémy s brzdami a z druhého místa se během pátečních dvou erzet propadl na pátou příčku. Odpoledne si však alespoň o jednu pozici opět polepšil.

I tak však ale mohou být u Citroënu relativně v klidu ohledně Poháru konstruktérů, k jehož obhajobě je přiblížil páteční výpadek Marcuse Grönholma.

Exmistr světa již po potížích s převodovkou svého peugeotu do druhé etapy nenastoupil, což pro stáj loučící se s MS znamená v podstatě konec veškerých nadějí v soutěži značek.

Armin Schwarz skončil po páteční první erzetě kvůli technické závadě své Škoda Fabia WRC. Druhá fabia pro hodnocení značek Alexe Benguého se drží na bodovaném sedmém místě.

Francouzský pilot se sice v pátek přiblížil Krestovi na dvě sekundy, tovární jezdec Fordu však jeho nápor v sobotu odrazil a vybudoval si třičtvrtěminutový náskok.

Jan Kopecký s další škodovkou poskočil na dvanáctou pozici.

Korsická rallye, čtrnáctý podnik mistrovství světa v automobilových soutěží, vyvrcholí v neděli závěrečnou etapou se čtyřmi rychlostními zkouškami.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:38:10,7 hod., 2. Gardemeister (Fin./Ford) -1:30,5, 3. P. Solberg (Nor./Subaru) -1:55,1, 4. Duval (Belg./Citroën) -2:19,7, 5. Sarrazin (Fr./Subaru) -2:27,7, 6. Kresta (ČR/Ford) -3:56,1, 7. Bengué (Fr./Škoda) -4:41,9,
...12. Kopecký (ČR/Škoda) -8:44,4.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž