VÍTĚZNÁ POSÁDKA. Auto řízené Tomášem Kostkou vyhrálo Rallye Lužické hory.

VÍTĚZNÁ POSÁDKA. Auto řízené Tomášem Kostkou vyhrálo Rallye Lužické hory. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Kostka obhájil vítězství v Rallye Lužické hory

  • 1
Tomáš Kostka s vozem Ford Fiesta RS WRC obhájil vítězství v Rallye Lužické hory, druhém dílu mistrovství České republiky ve sprintrallye. Úřadující domácí šampion v jednodenních soutěžích ale nebyl přihlášen do celkové klasifikace seriálu, takže nejvíce bodů do průběžného pořadí sprintrallye získal druhý Fin Esapekka Lappi.

Lappi je členem továrního týmu Škody a jeho prioritou jsou starty v mistrovství světa. Za Kostkou zaostal o 36 sekund.

Kostka vyhrál na severu Čech pět ze šesti rychlostních zkoušek a v čele se držel od začátku. O druhé místo bojovali Lappi a Roman Odložilík. Rozhodla poslední erzeta, po níž Fin porazil Odložilíka nakonec o necelé tři sekundy.

Do čela mistrovství ČR by se měl dostat Miroslav Jakeš, který skončil šestý v absolutní klasifikaci a v redukovaném pořadí byl čtvrtý. Osmidílný seriál pokračuje 11. května, kdy se pojede Rallyesprint Kopná.

Galaxy GRS Rallye Lužické hory, druhý závod MČR ve sprintrallye:

1. T. Kostka, Houšť (Ford Fiesta RS WRC) 41:03,9, 2. Lappi, Ferm (Fin./Škoda Fabia S2000) -36,6, 3. R. Odložilík, Tureček (Citroën Xsara WRC) -39,5, 4. J. Sýkora, Škardová (Škoda Fabia S2000) -1:15,2, 5. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Octavia WRC) -1:40,7, 6. Jakeš, J. Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:41,9.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž