Jorge Lorenzo | foto: AP

Kornfeil je po prvním dnu tréninků v Německu patnáctý, Lorenzo se zranil

  • 0
Jakub Kornfeil zahájil tréninkové jízdy před motocyklovou Velkou cenu Německa pátým časem ve třídě Moto3, odpoledne se jako jeden z mála jezdců už nezlepšil a celkově mu po pátku patří patnácté místo.

V královské MotoGP Lukáš Pešek a Karel Abraham uzavírají výsledkovou listinu čítající 24 jmen. Abraham do odpoledního tréninku vůbec nezasáhl kvůli chřipce a teplotě. Brněnský jezdec ale plánuje, že do sobotního programu nastoupí.

Naopak víkendové dění se zcela jistě obejde bez mistra světa Jorgeho Lorenza, který měl v krátké době další těžký pád. Španělského pilota v druhém tréninku postihl takzvaný highsider, po němž dopadl zrovna na levé rameno, s kterým byl teprve před dvěma týdny na operaci. Tehdy doplatil na pád v tréninku v Assenu a zlomil si při něm klíční kost.

Klíček má Lorenzo od té doby zpevněný titanovou destičkou a zafixovaný osmi šrouby, už dva dny po zákroku se ale postavil na start nizozemské Grand Prix a dojel pátý.

Nyní vyšetření ukázalo, že se mu destička po novém pádu ohnula, takže bude muset opět na operaci. Podrobí se jí stejně jako minule v Barceloně.

"Rozhodl jsem se odjet domů a pokusím se být fit co nejdřív, jak jen to bude možné," uvedl v prohlášení Lorenzo. Už příští týden je na programu závod ve Spojených státech amerických.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž