Karel Abraham slavnostně odhalil motorku na nadcházející sezonu. (24. ledna

Karel Abraham slavnostně odhalil motorku na nadcházející sezonu. (24. ledna 2013) | foto: David Neff, MAFRA

Mám motorku, které můžu věřit, říká Abraham před startem sezony

  • 6
Zhruba za tři týdny to vypukne. První sezona mistrovství světa silničních motocyklů třídy MotoGP, ve které pojedou dva Češi. Brňan Karel Abraham dostane konkurenci v podobě Lukáše Peška.

"Abaja" se zatím ještě seznamuje se svou novou aprilií, kterou vyměnil za loňskou ducati. Tento týden se chystá na poslední předsezonní testování do Španělska.

Jak jste zatím s novou motorkou spokojený?
První dvoje testy v Malajsii nebyly úplně špatné, ale zároveň to taky nebyla úplná paráda. Chtěli jsme, aby to dopadlo o něco málo lépe. Ale jsme celkem spokojení. Ve čtvrtek odjíždíme do Jerezu na poslední testy a na to se moc těším. Mám rád tamní trať a určitě tam bude i lepší počasí. V Malajsii bylo strašné vedro, to vůbec nemám rád. Doufám, že tam uděláme o něco málo lepší výsledek.

Jaký máte dojem z motorky, která mezi stroji MotoGP spadá do slabší kategorie CRT?
Je o něco málo pomalejší, takže motorově je horší. Naopak je na tom lépe podvozkově a mám tak teď motorku, které můžu věřit.

Kde to na trati oceníte nejvíce?
Důležité je to v podstatě ve všech momentech.

Po letech se zase na závodech setkáváte s Lukášem Peškem. Při testování jste ho porážel, ale porovnáváte se spolu vůbec nějak?
Částečně se asi porovnáváme. Ale já se hlavně chci seznámit s novou motorkou a zajíždět na ní co nejlepší výsledky. S Lukášem nemáme až tolik společného, že bychom se na sebe nějak fixovali.

Máte už po testech nějakou představu, kam byste to mohl dotáhnout v sezoně?
Nerad říkám, čeho bych chtěl dosáhnout, protože když se to nevydaří, tak to pak vypadá blbě. Ale samozřejmě do toho dáme všechno a budeme se snažit udělat nějaké pěkné výsledky.

V Brně jste házel čestné buly při florbalovém čtvrtfinále. Jaký k tomuhle sportu máte vztah?
Florbal mám rád, protože dříve jsem ho jako součást tréninku hrával, i když jsem to bral spíš jako zábavu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž