Jolly Club otestuje vůz WRC v Pačejově

Zlín - Zlínská stáj Jolly Club WRC si vybrala Rallye Agropa jako testovací podnik před soutěží mistrovství Evropy s nejvyšším koeficientem 20 – Rallye Vinho da Madeira, který se uskuteční první srpnový víkend na portugalském ostrově v Atlantickém oceánu. Stáj bude při rallye v Pačejově a okolí zkoušet především nově dodané podvozkové skupiny a jejich nastavení. Vůz bude řídit Václav Neumann.

„Po nešťastné nehodě Milana Doláka na 7. rychlostním testu Rallye Bohemia, jsme vůz zcela rozebrali, abychom vše zkontrolovali a ujistili se, že kromě pravé přední nápravy je vše v pořádku. V současné době je vůz po nastříkání karosérie opět téměř kompletní, včetně nových komponentů a podvozkových částí z centrály Ford M-Sport,“ uvedl šéf Jolly Clubu Roman Vaškůj.

„V současné době se celý tým maximálně soustředí na přípravu Focusu WRC a technického zázemí pro Krestův start na Madeiře, kde vše musí být precizně nachystané a vůz co možná nejlépe naladěn. Další změny či úpravy v optimalizaci podvozku bude možné realizovat během oficiálního tréninku přímo na ostrovním asfaltu,“ dodal Vaškůj.

Focus bude na „pačejovském“ rallyesprintu pilotovat Vlastimil Neumann. Do sedadla pro spolujezdce usedne Dolákův dlouholetý navigátor Jaroslav Palivec. Neumann, který se na domácích tratích představí po téměř jednoroční pauze, si je vědom své prvořadé úlohy.

 „Vedení týmu považuje rallyesprint za testovací soutěž s cílem vůz odzkoušet. Naší prioritou je, aby vůz byl maximálně připraven na Madeiru pro Romana Krestu, takže nemá cenu s ním závodit. I proto se mnou pojede Jarda Palivec, který s tímto vozem má více zkušeností. Pojedeme na jistotu, bez zbytečného riskování. V průběhu soutěže pak budeme zkoušet především podvozek a jeho možnosti nastavení,“ řekl Neumann.

Kromě Neumanna s Focusem WRC, jsou přihlášeny další čtyři vozy specifikace World Rally Car. V sobotu na jezdce čeká celkem 7 rychlostních zkoušek o vzdálenosti 63.44 km. 12.02 km dlouhá RZ Blatná - Padov se bude opakovat celkem třikrát, ostatní dvě vložky se pojednou dvakrát. Rallye Agropa odstartuje v sobotu v 8:00, první vůz projede cílem v sobotu odpoledne v 16:50.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž