Villeneuve (Sauber) ve štěrku

Villeneuve (Sauber) ve štěrku - Takhle skončil v Malajsii Jacques Villeneuve. | foto: Reuters

Jezdce McLarenu zradily pneumatiky

  • 5
Sepang - Problémy s pneumatikami zabránily jezdcům McLarenu Räikkönenovi a Montoyovi vystoupit v malajském Sepangu na stupně vítězů. Finovi zničil závod defekt a problémy měl i Montoya: "Na levé přední gumě se mi po startu udělala ploška, což úplně rozhodilo chování vozu. Cítil jsem velké vibrace. To se pak těžko dostává z auta maximální výkon."

Kolumbijcovi se nakonec podařilo získat alespoň nějaké body za čtvrté místo, ale spokojen samozřejmě nebyl ani trochu. Na vítěze závodu Alonsa ztratil více než čtyřicet vteřin.

"Nějaké body jsme získali, a postup z jedenáctého místa na startu na konečné čtvrté nevypadá špatně," uvedl Montoya. "Ale chtěli jsme vyhrát, obzvlášť když to ve zdejším horku nebylo tak náročné, jak se původně předpokládalo."

Jeho týmový kolega Räikkönen, který v roce 2003 vyhrál v Malajsii svůj první závod kariéry, přišel o všechny šance na úspěch, když mu po první zastávce v boxech odešla pravá zadní pneumatika. Musel po třech kolech dojet do boxů, a v cíli mu patřila devátá, první nebodovaná pozice.

"Po prvních zastávkách v boxech jsem získal dvě místa, a posunul se na čtvrtou pozici. Vypadalo to velmi dobře, ale konec závodu byl velkým zklamáním," nechal se slyšet Fin. "Defekt způsobil vadný ventilek. Smůla byla, že jsem do boxů musel jet skoro celé kolo."

Räikkönen mohl být oprávněně naštvaný, na rozdíl od Montoyi byl totiž skutečně rychlý. Připsal si nejrychlejší kolo závodu, a v závěru Velké ceny mohutně stahoval osmého Kliena a sedmého Schumachera.

"Moje časy v závodě ukazují, že jsem byl stejně rychlý jako jezdci v čele. Na konci jsem dojel Kliena a Schumachera, ale na útok bylo příliš pozdě."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž