Huleš netuší, kdy bude moci závodit

  • 6
Praha - Co bude se zbytkem sezony, zatím vůbec netuší motocyklista Jaroslav Huleš. "V Německu určitě nepojedu a je otázkou, jestli vůbec letos ještě budu závodit," řekl dlouholetý účastník mistrovství světa do 125 ccm k víkendové Velké ceně. Speciální lékařské vyšetření na počátku týdne odhalilo v jeho hlavě krevní sraženinu. Ta je pravděpodobně příčinou poruch vidění a bolestí hlavy, kterými občas trpěl od pádu v dubnové Grand Prix Jižní Afriky. "Po všech těch pádech nemám v pořádku ani krční páteř," konstatoval smutný Huleš.

Nyní jezdce v příštím týdnu čeká další vyšetření, tentokrát u specialisty v Praze a potom uvidí, co dělat dál. "Chci se především poradit, co se s takovým problémem dá dělat. Z posledního vyšetření mi vyplynulo, že to se startem v Brně nevypadá dobře, ledaže bych podepsal revers, abych riskoval na vlastní nebezpečí," doplnil Huleš.

Na komplikované a nejisté situaci mrzí českého jezdce nejvíc skutečnost, že se tak děje v době z jeho pohledu nejatraktivnějších závodů šampionátu.

"Strašně jsem se těšil na Sachsenring a o Brnu ani nemluvím. Panuje tam skvělá atmosféra, mám to tam moc rád. Je to prostě podělaná sezona," lamentoval Huleš, který letos dosud v MS nezískal ani jeden bod. "Jsem v situaci, která není vůbec jednoduchá, ale naštěstí se za mne postavili a podpořili mne manažer i tým. Na jejich doporučení tohle všechno tohle podstupuji."

Lépe je na tom Jakub Smrž, který byl po úspěšné operaci kolena v úterý propuštěn do domácího léčení a v případě, že nenastanou komplikace, může stihnout následující Grand Prix v Brně, která se jede 25. srpna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž