silniční motocykly

silniční motocykly | foto: Archiv iDNES

Hradecká stáj už ví, koho pošle do mistrovství světa

  • 0
Hradecká motocyklová stáj KL Intermoto, která se chystá na další sezonu v mistrovství světa silničních motocyklů třídy supersport, hlásí definitivní návrat k českému jezdci.

Celý šampionát by měl v jejích barvách odjezdit Patrik Vostárek, jenž v minulé sezoně patřil k nejlepším jezdcům evropského šampionátu třídy superstock 600 a v závěru sezony si vyzkoušel i mistrovství světa supersportů.

Vostárkovým partnerem nově bude Ital Massimo Roccoli, který v týmu nahradí úspěšného Francouze Matthieua Lagriva.

Ten odchází ke konkurenci, která se může spolehnout na tovární podporu svých jezdců. „Pro Lagriva to je ohromná šance, s tím jsme moc nemohli dělat,“ uvedl manažer hradecké stáje Josef Kubíček.

Lagrive se během téměř tří let, kdy jezdil v týmu KL Intermoto, vypracoval ve výborného a spolehlivého jezdce, který je schopen se umísťovat v desítce nejlepších.

Něco podobného si nyní stáj slibuje také od Itala Roccoliho. „Dvanáctý muž celkového pořadí šampionátu už musí něco umět,“ těší se na novou spolupráci Kubíček.

K tomu může připočítat talent Vostárka, jenž při svých prvních startech ve vyrovnaném a náročném seriálu získal tři body. „Těmi nám hodně pomohl a ukázal, že má velkou perspektivu,“ poznamenal manažer.

Nový ročník šampionátu začne únorovým závodem v Austrálii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž