Závody do vrchu - ilustrační foto

Závody do vrchu - ilustrační foto | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Hořice čeká jubileum a dalších tři sta zatáček

  • 0
Věřili byste, že hořickému přírodnímu okruhu, kde se rok co rok prohánějí historické stroje, sajdkáry i nejrychlejší motocykly, bude letos už 75 let? Tak přesně v tomto duchu se ponese 49. ročník tradičního závodu 300 zatáček Gustava Havla.

„Před samotnými nedělními závody připravujeme slavnostní ceremoniál. Chystáme i představení hořického AMK, který jede letos mistrovství světa Superstocků,“ přibližuje předseda hořického automotoklubu Martin Sodomek.

Z pohledu jezdeckého složení si také může mnout ruce. „Letos tu budeme mít 298 jezdců, tedy o jednoho více než vloni,“ říká spokojeně předseda hořického automotoklubu Martin Sodomek. Výborné číslo, když vezmeme v potaz, že bezpečnosti a snížení rizika zvýšili počet zpomalovaných sítí a do bezpečnostních bariér přidali zhruba o pět stovek žoků tlumicího materiálu navíc.

V sobotu jsou na programu měřené tréninky. Závodit se začne v neděli před polednem, kdy je na programu závod stopětadvacítek od 11:35.

pořadatelé tentokrát ze startovní listiny ubrali jednu kubaturu.

V devíti třídách si to mezi sebou o vavříny provoněné vůní benzínu rozdají jezdci hned ze třinácti zemí. Nejvíce jsou zaplněné třídy do a nad 600 kubických centimetrů. Tam je největší zastoupení zahraničních jezdců.

Na trať vyjede znovu Ir Michael Pierson, který v Hořicích vyhrál právě nejsilnější třídu, a doplní ho jeho krajan Adrian McFarland. Z Čechů se nejvíce na stupně vítězů počítá s Jiřím Brožem.

Rychlost a na plný plyn. Tak se tu závodí, ale organizátoři i kvůli vyšší bezpečnosti a snížení rizika zvýšili počet zpomalovaných sítí a do bezpečnostních bariér přidali zhruba o pět stovek žoků tlumicího materiálu navíc.

V sobotu jsou na programu měřené tréninky. Závodit se začne v neděli před polednem, kdy je na programu závod stopětadvacítek od 11:35.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž