Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala | foto: Profimedia.cz

O triumf ve Francouzské rallye se perou Volkswagen a Citroën

  • 0
Finský pilot Jari-Matti Latvala je po 2. etapě v čele Francouzské rallye. Nedělní závěr soutěže bude ale napínavý, protože hned tři soupeři se naskládali za továrním jezdcem Volkswagenu v pětivteřinovém odstupu. Čech Martin Prokop s fordem je stále desátý s více než pětiminutovým mankem.

Latvala je v čele soutěže, ačkoli nevyhrál žádnou z dosavadních 14 rychlostních zkoušek. Pouhé čtyři desetiny na něj ztrácí Španěl Dani Sordo s citroënem, o sekundu a půl zaostává za vedoucím týmovým kolegou novopečený mistr světa Sébastien Ogier z Francie. Další domácí hvězdu Sébastiena Loeba v citroënu dělí od prvního místa pět sekund.

Vedení ve druhé etapě opustil Belgičan Thiery Neuville s fordem, kterého v 11. zkoušce postihl defekt, takže nabral bezmála půldruhaminutovou ztrátu. Na pátém místě nyní ztrácí na svého soupeře v boji o celkové druhé místo v MS Latvalu 70 sekund.

Již jistý světový šampion Ogier po nepovedeném pátku celý den ukrajoval z původně téměř půlminutového manka. Vyhrál pět ze sedmi testů a vrátil se do hry o sedmý triumf v sezoně. Soutěž vyvrcholí v neděli šesti rychlostními zkouškami.

Francouzská rallye

podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích

 Po 2. etapě: 1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) 2:18:58,3, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3 WRC) -0,4, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -1,5, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -5,0, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) -1:10,4, 6. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -2:16,4, ...10. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -5:25,2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž