Posádka Filip Mareš - Jan Hloušek na trati Švédské rallye

Posádka Filip Mareš - Jan Hloušek na trati Švédské rallye | foto: Martin Husár

Rallyeový jezdec Mareš už nebude jezdit pod Autoklubem

  • 0
Automobilový jezdec Filip Mareš už nebude jezdit pod hlavičkou týmu Autoklubu České republiky. Vedení domácí motoristické autority se rozhodlo předčasně ukončit projekt „ACA Škoda Autoklub“ týmu, v jehož barvách se měl Mareš letos představit i ve vybraných závodech mistrovství světa v rallye.

„Měli jsme zajímavé plány, koronavirová pandemie však do nich tvrdě zasáhla. Probírali jsme situaci a na základě konsenzu došlo k rozhodnutí ukončit projekt už v průběhu sezony. Naposledy se objeví na startu vybrané soutěže mistrovství Evropy, která bude určena po aktualizaci kalendářů,“ uvedl prezident AČR Jan Šťovíček v tiskové zprávě s tím, že podle původních plánů měl letos pětiletý projekt vyvrcholit.

Osmadvacetiletý Mareš s Autoklubem spolupracuje od roku 2016, v minulé sezoně se stal juniorským mistrem Evropy a v domácím šampionátu obsadil druhé místo za továrním jezdcem Škody Janem Kopeckým. Letos si připsal i premiérový start v MS, ve Švédsku obsadil v celkovém hodnocení 20. místo.

„Nastala změna situace, sezona je kvůli mimořádným opatřením velmi ovlivněna. Nakonec jsme po zralé úvaze dospěli k rozhodnutí projekt ukončit,“ řekl Mareš, jenž bude s Autoklubem nadále spolupracovat jako patron mladých nadějí českého motorsportu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: rallye