Engeho bývalý rival neuspěl v USA

  • 2
Barcelona - Francouz Nicolas Minassian, v roce 2000 velký soupeř Tomáše Engeho ve F 3000 a loni neúspěšný pilot CART v USA, podepsal smlouvu se stájí Courage pro šampionát FIA sportovních prototypů. Devětadvacetiletý závodník byl nějvětším překvapením testů sportovních vozů v Barceloně. O jeho angažmá se totiž přede nic nevědělo. Minassian měl po sezoně 2000 před sebou zářivou budoucnost: s titulem vicemistra F 3000 a zkušenostmi z testů formule 1 věřil v úsěch v USA. Ačkoli nastoupil do elitní stáje Chipa Ganassiho, na rozdíl od Bruna Junqueiry pohořel a byl propuštěn.Kde bude závodit šampion F 3000 Wilson? ZDE
V barvách Ganassiho stáje Target, v níž předtím exceloval dnešní star Grand Prix Juan Montoya, byl nejlepší v Long Beach. Na městské dráze byl osmý. To ovšem šéfovi týmu nestačilo a Francouz byl brzy bez místa.

Závodník, kterému bylo ve čtvrtek devětadvacet let, tak následuje jiné piloty z formule 3000, kteří si našli práci v závodech sportovních vozů (naposledy loňský šampion F 3000 Justin Wilson). Letos pojede za francouzskou stáj Courage Competition kompletní šampionát FIA sportovních prototypů. Řídit bude stroj Courage C60 s motorem Judd.

Minassian už má se sportovními vozy zkušenosti. Poslední z předloňského maratonu v Le Mans, kde startoval s prototypem Reynard 2KQ stáje Oreca. S Yannickem Dalmasem a Jeanem P. Bellocem však nedorazili do cíle.

Nicolas Minassian při první jízdě se spiderem Courage Judd v Barceloně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž