Enge chyboval, nepojede Bohemia rallye

  • 52
Praha - Tomáš Enge bude pykat za svůj "černý" trénink na trati Rallye Bohemia a v červenci se na startu tohoto podniku neobjeví. Jeho manažerská agentura BPA a vedení týmu Styllex Tuning Prosport, za který závodí, ho do čtvrtého dílu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích nepřihlásí. Enge minulý týden havaroval s civilním vozem Subaru na trati jedné z rychlostních zkoušek, což vzbudilo podezření, že tam nedovoleně trénoval a porušil tak pravidla soutěže. Obě společnosti se od jednání jediného českého jezdce v oficiálním prohlášení distancovaly a uvedly, že Enge bude z jejich strany za toto provinění potrestán také finanční pokutou.

Ředitel soutěže Zdeněk Běla však bezprostředně poté, co se incident libereckého závodníka dostal na veřejnost uvedl, že pokud Enge přihlášku podá, bude stejně jako před rokem Jan Kopecký ze startovní listiny vyškrtnut.
 
Enge, který se automobilovým soutěžím začal věnovat až v této sezoně, nezvládl před týdnem pravotočivou zatáčku v obci Stanový na Jablonecku a převrátil své Subaru Impreza na bok. Nehodu řešila místní policie, která Engemu na místě udělila pokutu 2500 korun.

Přítomnost alkoholu v krvi u řidiče zjištěna nebyla.  Enge je momentálně ve Francii, kde se o víkendu zúčastní slavného čtyřiadvacetihodinového závodu Le Mans. Jeho stanovisko k případu tak není známo.

Rallye Bohemia se v okolí Mladé Boleslavi uskuteční 11. až 13. července.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž