Dryml zatím v Anglii čeká na výhru

Pardubice - Vítězství v novém působišti? Pro pardubického plošináře Lukáše Drymla zatím nepoznaná radost. S týmem Peterborough Panthers, jehož barvy letos spolu s bratrem Alešem hájí, zatím vždy prohrál. "Prakticky o nic nešlo," mávl rukou mladší z Drymlů. "Zkoušeli jsme si především motocykly na důležitější závody."

Přesto jedna ze tří porážek pro něj měla poněkud trpčí příchuť. Peterborough prohrál v K.O. Cupu vysoko 37:58 s Poolem, s nímž vloni Drymlové získali titul v britské Elite League.

"Prohrát o 21 bodů je pořádný nářez," kysele se pousmál Lukáš Dryml. "Jako tým jsme totálně vyhořeli."

Nemluvil zcela pravdu. On sám nasbíral 14 bodů a byl jasně nejlepším mužem svého klubu. Stejnou bilanci měl i exmistr světa Rickardsson v sestavě soupeře.

"Nebylo to špatné skóre," pronesla česká plochodrážní jednička. "Jenže stejně musí zabrat každý v týmu. Snad se nám to povede v odvetě. Na postup už to nejspíše stačit nebude, ale vítězství by potěšilo."

Radost si však schovává až na pozdější dobu. Myslí na úspěšné výsledky v britské lize, ale především touží uspět v Grand Prix. "To je pro mě jednoznačně nejdůležitější soutěž," potvrdil Lukáš Dryml.

Čeká ho náročný úkol. Pokud chce v prestižním seriálu, který letos pojede třetím rokem, setrvat i na další rok, musí skončit do osmého místa. Grand Prix se bude pro rok 2005 zužovat na šestnáct jezdců a jistý postup bude mít pouze nejlepší osmička.

"Je to hodně málo míst, ale nechci spoléhat na divokou kartu, kterou jsem dostal pro letošní rok," prohlásil mladší z Dryml. "Chci ukázat, že do elitní společnosti patřím."

Letos mu přibyl pikantní soupeř. Poprvé v kariéře postoupil do Grand Prix jeho bratr Aleš. Oba se spolu střetnou hned v úvodní jízdě prvního závodu ve Stockholmu. "Doufám, že příště se potkáme v závodech až co nejpozději. Bylo by skvělé, abychom úspěšné výsledky dělali oba dva," usmál se Lukáš Dryml. "A samozřejmě věřím, že budeme úspěšní v Peterboroughu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž