Dryml utrpěl zranění hlavy, leží v nemocnici

  • 16
Praha - Nejlepší český jezdec na ploché dráze Aleš Dryml leží v nemocnici a podstupuje rozsáhlá vyšetření. Ve středečním závodě britské ligy v Oxfordu utrpěl vážné zranění hlavy, když ho po pádu zasáhl americký závodník Ronnie Correy. Podle internetové stránky týmu Oxford Cheetahs, za který závodí, byl ve čtvrtek večer jeho stav nadále kritický, ale stabilizovaný.

K Drymlově nehodě došlo v sedmé jízdě závodu, kdy v poslední zatáčce upadl, zřejmě po defektu motocyklu. Za ním jedoucí Correy už nemohl zabránit přímému střetu a českého plochodrážníka zasáhl do hlavy.

Dryml byl okamžitě hospitalizován, už za ním přicestovali otec i bratr Lukáš, který okamžitě zrušil svůj kompletní závodní program. V nemocnici navštívili těžce zraněného jezdce v doprovodu šéfa Cheetahs Aarona Lanneyho a kapitána týmu Todda Wiltshirea.

Pardubický plochodrážník během čtvrtka absolvoval další vyšetření včetně rentgenu, výsledky však budou známy až později.

Zranění Aleše Drymla, který si o víkendu zajistil start ve finálovém závodě kvalifikace o Grand Prix pro příští rok, přinutilo vedení reprezentace změnit sestavu týmu pro semifinálový závod mistrovství světa družstev, který Česko čeká příští týden.

V Malille tak budou startovat Bohumil Brhel, Zdeněk Simota, Josef Franc a nově nominovaní Tomáš Suchánek a Adrian Rymel.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž