Dryml a Brhel jsou v Grand Prix

Pila - Plochodrážníci Bohumil Brhel a Lukáš Dryml si dnes v polské Pile vybojovali účast v příštím ročníku elitního seriálu Grand prix. Brhel skončil druhý za Britem Leem Richardsonem, Drymlovi stačilo k postupu čtvrté místo. Právě Dryml se stal prvním jezdcem ze současné startovní listiny elitní soutěže, který si zajistil účast i v dalším ročníku. Jde o obrovský úspěch české ploché dráhy. V případě, že český plochodrážník skončí v letošní GP do desátého místa, postoupí i sedmý z Pily, Australan Lyons.

Podobně jako Češi byli dvojnásobně úspěšní také domácí Poláci: účast v Grand Prix 2003 si vybojovali Protasiewicz a Bajerski. Brhel vyhrál v polské kvalifikaci čtyři jízdy, jen v souboji s pozdějším vítězem Richardsonem mu 'odešla' spojka a skončil bez bodu. Dryml prohrál s Protasiewiczem a Brhelem a v poslední jízdě také s Richardsonem a Lyonsem. Povolené pérko v motoru ho přitom málem připravilo o postup.

"Najednou motor nešel naplno, jen jsem se modlil, aby mě ještě nepředjel Dán Pedersen. Útok Lyonse jsem odrazit nemohl," přiznal Dryml, který v dodatkové jízdě čtyř jedenáctibodových závodníků skončil druhý za Protasiewiczem. Bohumil Brhel prohlásil, že polský závod byl nesmírně náročný a na postup se hodně nadřel.

"Dlouho jsem se na tu chvíli načekal. Poté, co jsem byl v roce 1989 ve světovém finále, kde to nebylo nic moc, a po loňském titulu mistra Evropy to je dosavadní vrchol mojí kariéry," řekl šťastně.

Výsledky:
1. Richardson (Brit.) 14 bodů, 2. Brhel (ČR) 12, 3. Protasiewicz (Pol.) 11, 4. L. Dryml (ČR) 11, 5. Pedersen (Dán.) 11, 6. Bajerski (Pol.) 11.

Bohumil Brhel: Postup do Grand Prix je můj životní úspěch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž