Jaromír Tarabus  během Rallye Šumava Klatovy.

Jaromír Tarabus během Rallye Šumava Klatovy. | foto: Rostislav Kutěj

Do startu letošní Rallye Šumava zbývá přesně týden

  • 0
Už jen týden zbývá do startu 48. ročníku Rallye Šumava Klatovy, druhého podniku mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích. Pořadatelé evidují více než 40 posádek.

Největším favoritem bude při neúčasti Jana Kopeckého a Romana Kresty bezesporu Václav Pech se spolujezdcem Petrem Uhlem a vozem Mini John Cooper Works S2000. Posádka plzeňského EuroOil Invelt teamu už na šumavské rallye kralovala v letech 2007 a 2009.

Jejich největšími konkurenty by měli být tři jezdci se silnými vozy Škoda Fabia S2000. "To je skutečný technický skvost, který loni obsadil kompletní klatovské stupně vítězů," připomněl Karel Špaček z tiskového střediska Rallye Šumava. Vítězství si tehdy odvezl Kopecký, druhý byl Kresta a třetí Tarabus.

Na start se letos postaví i vítěz z roku 2002 legendární Karel Trojan. "Už sice nejezdí pravidelně, ale Rallye Šumava si stejně jako loni nechce nechat ujít," doplnil Špaček. Z Finska dorazí na jihozápad Čech sbírat zkušenosti talentovaný Risto Immonen, jenž nedávno při závodě evropského šampionátu v Lotyšsku zvítězil mezi piloty vozů s jednou poháněnou nápravou.

Současně s Rallye Šumava se pojede na tratích na Klatovsku a Vimpersku také 22. ročník Historic Vltava Rallye, v němž se do boje chystá téměř šedesát posádek.

Start Rallye Šumava je na klatovském náměstí Míru příští pátek v 16 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž