Volkswagen Polo v podobě dostupné na trhu.

Volkswagen Polo v podobě dostupné na trhu. | foto: Volkswagen

Do rallye míří Volkswagen. Světové mistrovství pojede v roce 2013

  • 9
Automobilka Volkswagen vstoupí do mistrovství světa v rallye. Od roku 2013 se v šampionátu představí s vozem Polo. Německý koncern dosud v této motoristické disciplíně reprezentovala česká automobilka Škoda.

"Nová technická pravidla mistrovství v rallye naší filozofii ve výrobě vozů naprosto vyhovují," řekl manažer Volkswagenu Ulrich Hackenberg. "Vyrobit auto, které by bylo konkurence schopné a dokázalo by vyhrávat, nás neuvěřitelně láká," dodal.

Volkswagen se naposledy představil v klasické rallye v 80. letech, kdy závodil s modelem Golf GTi. V seriálu se utká mimo jiné i se svým německým konkurentem BMW, kterého o víkendu čeká premiéra v šampionátu s vozem Mini.

"Je to pro nás nová výzva a přistupujeme k tomu se stejnou vážností, která nám v posledních třech letech pomohla vyhrát Rallye Dakar," uvedl ředitel sekce motorsportu Volkswagenu Kris Nissen.

Už v této sezoně hodlá nově vznikající tým podle agentury SID sbírat zkušenosti od továrního týmu Škody, která je součástí koncernu Volkswagen, a bude připravovat jezdeckou sestavu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž