Diváků přijelo do Brna hodně

Brno - Velkou cenu České republiky v závodech silničních motocyklů v Brně vidělo 58 698 diváků. To je počet, který čekal málokdo. Chmurné předpovědi o nízké návštěvnosti plynuly měl základ v ničivých záplavách, které se nedávno přehnaly Evropou. Katastrofa postihla Česko i východní Německo, oblast, z níž do Brna na závody vždy jezdily desetitisíce fanoušků. Počet diváků ukázal, že fandy neštěstí neodradilo. Loni, kdy po mnoha letech útlumu kulisa zmohutněla, bylo v Brně 63 345 diváků.
"Je to nečekané, ale pěkné," uvedla k údaji o divácích tisková šéfka šampionátu Eva Jirsenská. Jeden z šéfů okruhu Pavel Hanák označil údaj o počtu diváků za předběžný odhad promotérské firmy Dorna, nicméně i tak je spokojený.

"Byli jsme hodně, hodně nervozní, ovšem nakonec to dopadlo nad očekávání," řekl Hanák. Poznamenal, že přesná čísla budou známá v noci.

Z letošních deseti Grand Prix měla nejméně diváků jihoafrická Vleká cena ve Welkomu, kam přišlo 56 050 diváků. Nejvíce lidí přišlo do ochozů španělského Jerezu - 201 418 diváků. Loni skončily za Brnem v počtu diváků závody v Riu de Janeiru, Sepangu, Estorilu, Donigtonu a Welkomu.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž