Panis a Trulli

Panis a Trulli - Olivier Panis (vlevo) a jeho nový stájový kolega u Toyoty Jarno Trulli. | foto: Reuters

Děkuji, rozloučil se Panis s formulí 1

Suzuka - Olivier Panis se s letošní sezonou a zároveň i dlouhou kariérou ve formuli 1 rozloučil v předposledním závodě roku v Suzuce. V Brazílii ho v kokpitu nahradí zkušební jezdec Ricardo Zonta, jehož místo nyní zaujme. "Suzuka je pro konec kariéry skvělé místo. Je tu plno našich japonských fanoušků. Po jedenácti letech v kokpitu se cítím velmi zvláštně," sdělil osmatřicetiletý pilot Toyoty.

V závodní derniéře v F1 Panis na body nedosáhl, v takové situaci ale nepřemýšlel nad tím, jak špatné nebo dobré je čtrnácté místo.

Panis je jako testovač velmi ceněný a v Toyotě jsou velmi rádi, že si ho pro příští sezonu udrželi. Po závěrečné, 158 Grand prix kariéry mu přichystali malou oslavu.

"Rád bych Toyotě poděkoval za dva báječné roky. Za všechnu podporu v závěru kariéry. Udělali pro mě hrozně moc, tak jsem rád, že jim mohu být i dál prospěšný," nasadil na sentimentální notu Francouz.

V Toyotě má jisté místo další dva roky. "Mám smlouvu jako třetí jezdec. Možná končím v závodech, ale ve formuli 1 budu třeba sedět častěji než letos."

Pak se vrátil k závodu a pomalou jízdu sváděl na rychle se drolící pneumatiky. "Poté, co páteční počasí omezilo páteční čas na trati na minimum, museli jsme s výběrem pneumatik trochu riskovat. No, a prostě jsme se netrefili."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž