Chci udělat vlastní tým, tvrdí Rous

Kralice nad Oslavou - Náročná jednání se sponzory, chystání nových čtyřtaktních strojů, první testy, ale i zasloužený odpočinek čekají na přelomu roku kralického motocyklového závodníka Radomila Rouse. Jeho rozchod se španělským týmem Würth Honda BQR ale nebyl rozhodně z nejklidnějších.

Pár závodů před koncem seriálu tak na Rousovo místo musel nastoupit náhradník. „Se sezonou jsem sice spokojen, na druhou stranu ale zklamán, že se nedojela celá,“ tvrdí Rous. „Situace byla neúnosná. Proto jsem to ukončil. Čtyřiadvacáté místo a jedenáct bodů není nejhorší, ale není to ani žádná sláva.“

Váš odchod od týmu Würth Honda BQR nebyl zrovna nejklidnější.
Je mi velice líto, jak to skončilo. Byla tam dobrá parta, kazil to pouze jediný člověk. Ani vedení týmu ale nebylo úplně stoprocentní. Mám z toho smíšené pocity. Když nastal nějaký problém a šel jsem ho řešit za vedením, nikam to nevedlo. Na záležitost se Španěly se už dívám s odstupem.

Je spojení Rous a elitní seriál mistrovství světa definitivně uzavřená kapitola?
Co se týče mistrovství světa dvěstěpadesátek, určitě. Nabídku na příští rok, kterou jsem dostal, jsem odmítnul. Strašně jsem se zklamal. Se znojemským Racing teamem se budeme ubírat jiným směrem.

Jakým? Máte jasno o příští sezoně?
Chceme zkusit čtyřtaktní motorky a vypadá to, že pojedu třídu supersport. Je to třída, která se jede současně s mistrovstvím světa superbiků. V prvním roce bych chtěl jet pouze evropské závody. Počítám s mistrovstvím Evropy, mistrovstvím Německa i domácím šampionátem. Záleží ale na tom, jestli náš tým budou pro Evropu akceptovat.

Budete tedy jezdit sám za sebe?
Určitě chci udělat vlastní tým a jezdit pod hlavičkou mateřského klubu tak, jak to bylo před dvěma lety. Myslím, že by to mohlo mít nějakou budoucnost.

V čem to bude jiné, když budete jezdit ve vlastním týmu?
Tak hlavně si sami poneseme zodpovědnost za výsledky. Věřím, že to nebude špatné, ale to všechno ukáže až čas. Obavy z toho ale nemám.

S jakým materiálem budete pracovat v roce 2006?
Začátkem týdne by nám do Jihlavy měly přijít dvě Yamahy R6. Jsou to modely roku 2006 a na první lednový víkend už máme naplánovány první testy. Ty by měly proběhnout ve španělské Valencii. Záleží ale na tom, jak stačíme stroje připravit.

Co vás v nejbližších dnech čeká?
V současné chvíli jsme ve fázi, při které intenzivně jednáme se sponzory a sbíráme podrobné informace o čtyřtaktních motorech. O Vánocích si snad užijeme více klidu.

Jak a kde vlastně strávíte Vánoce a Silvestra?
Stejně jako každý rok. Vyrazím na hory a budu relaxovat. Neplánujete třeba s přítelkyní Romanou svatbu? To se všechno uvidí…


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž