Pilot Václav Pech (vpravo) pózuje se spolujezdcem Petrem Uhlem u upraveného

Pilot Václav Pech (vpravo) pózuje se spolujezdcem Petrem Uhlem u upraveného speciálu Mini Cooper Works S2000. | foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Čeští Mistři volantu se těší na společné setkání, zamíří do Sosnové

  • 0
Nejlepší automobiloví závodníci na jednom místě? Už příští víkend při Setkání mistrů na autodromu v Sosnové. Při této akci měli fanoušci motorismu v minulosti šanci vidět mnoho zajímavého včetně hvězd typu Sebastiena Loeba či premiér nových závodních vozů v České republice.

Podobná lahůdka je připravena i na letošní rok. Příští sobotu se v Global Assistance Racing Areně v Sosnové u České Lípy poprvé českým fanouškům představí speciál Ford Fiesta WRC, který rovnou z Velké Británie přiveze juniorský mistr světa Martin Prokop.

Druhou novinku, která dosud v České republice nikdy nestartovala, představí Václav Pech junior. Ten své nové MINI John Cooper Works S2000 pro Setkání mistrů přestaví do specifikace WRC tak, jak tento vůz známe z tratí mistrovství světa, kde v rukou Daniho Sorda a Krise Meeka sbírá jeden úspěch za druhým.

Setkání mistrů tak bude jedinečnou příležitostí k porovnání výkonů a vlastností nové generace vozů WRC s motory o objemu 1,6 litru s jejich předchůdci, kterými jsou WRC vozy s motorem 2,0. Ty se totiž do Racing arény v Sosnové chystají také.

Za volantem Škody Fabia WRC se například představí čerstvý mistr České republiky v rallysprintu Pavel Valoušek a také mladý účastník mistrovství světa Jan Černý. Nebudou ale chybět ani osvědčené Škody Octavia WRC a divácky velmi atraktivní vůz Subaru Impreza WRC přiveze do Sosnové slovenský závodník Igor Drotár.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž