Byl to nefér manévr, zuřil Montoya

  • 44
Imola - Juan Pablo Montoya jezdil v podstatě celý závod osamocen na třetí pozici. Vedoucí dvojice mu od startu ujížděla. "Jenson byl narozdíl ode mě úžasně rychlý. S naším současným vozem jsem výše než na třetí místo nemohl pomýšlet," pustil se do kritiky Williamsu Kolumbijec, který jasně předčil týmového kolegu Ralfa Schumachera.

V prvních zatáčkách útočil Montoya na druhou pozici Michaela Schumachera, skončil však mimo trať a byl rád, že uhájil třetí místo.

"Jsem velmi zklamaný, byl to nefér manévr," stěžoval si. "Michael měl hodně pomalý start a ani v prvních zatáčkách mu to moc nejelo. Pokoušel jsem se ho předjet, ale dvakrát mě zblokoval. Pak jsem to zkusil znovu, ale vrazil do mě a vytlačil mě do trávy."

Před dalšími závody má Kolumbijec jasno. Williams musí zapracovat na voze. "Potřebujeme kompletně vylepšit vůz. Pak snad budeme konkurenceschopní a budememe mít šanci bojovat s nejlepšími."

Jeho týmový kolega Ralf Schumacher se po kolizi v prvních šikanách dokázal propracovat na čtvrtou pozici, ale v závěru neustál útok Fernanda Alonsa a propadl se na konečné sedmé místo.

"Až do kolize s Alonsem jsem byl s celým průběhem víkendu maximálně spokojen. Velká škoda," litoval bratr vítěze ztracených bodů. "Podařilo se mi jet v rámci možností našeho auta naplno. Během víkendu jsme stále zrychlovali. Musíme se ještě zlepšit, ale je jasné, že na Ferrari ztrácíme méně než v prvních závodech."

Ředitel motorsportu BMW Mario Theissen pochválil spolehlivost motorů svého zaměstnavatele. "S motory BMW nebyly celý víkend problémy," pochvaloval si. "Na Ferrari jsme ztráceli přibližně vteřinu na kolo, což jsme čekali. Musíme zlepšit celkový výkon."

Juan Pablo Montoya (Williams FW26) se v pátečním druhém tréninku v Imole probojoval na sedmé místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž