Bratrský sen o Grand Prix se stane realitou

  • 1
Pardubice - Sen bratrů Drymlů se v sobotní podvečer stane aspoň na pár hodin realitou. Toužili potkat se spolu v Grand Prix a na pražské Markétě se jim to splní. Zatímco mladší Lukáš je letos jako jediný český plošinář stálým účastníkem prestižního seriálu, starší Aleš dostane tentokrát možnost startu na divokou kartu. Díky senzačnímu druhému místu z minulého závodu ve švédském Stockholmu je Lukáš nasazen mezi šestnáctku jezdců. Aleše, který startuje v Grand Prix vůbec poprvé, čeká kvalifikace. Startovní listina a další informace ZDE

V  první jízdě budou jeho soupeři Polák Tomasz Gollob, Dán Nicki Pedersen a buď uzdravený Angličan Scott Nicholls, nebo Švéd Peter Karlsson. "Je to pěkně našlapaná jízda. Je to však Grand Prix, tam se nedá nic jiného čekat," pronesl Aleš Dryml.

Na dráhu na Markétě vyjede s cílem projít úspěšně kvalifikací. "Nechci jet jenom dvě jízdy a pak skončit," potvrdil debutant v Grand Prix. "Chci se dostat co nejdále a neudělat doma ostudu." Pokud se mu kvalifikačním sítem podaří proklouznout, možná se fanoušci dočkají bratrského souboje.

"Bylo by to hezké, ale úplně nejlepší by to bylo, kdybychom se potkali až ve finále. Do té doby bychom se nemuseli potkat," zasnil se Lukáš. "Aspoň že Lukáš uspěl ve Švédsku a nepotkáme se v kvalifikkaci. To by nebylo dobré," podotkl Aleš.

Zatímco on půjde na start především s cílem překvapit, Lukáš si před čtrnácti dny ve Stockholmu řekl o zvýšenou pozornost. Vždyť dosáhl historicky nejlepšího výsledku českého plošináře v Grand Prix a momentálně mu patří dvanáctá příčka v průběžném pořadí.

"Vím, že se ode mne čeká hodně," potvrdil Lukáš. "Je to však sport. Jednou se to povede a podruhé ne. Zopakovat umístění ze Švédska bude strašně těžké." Pražský  závod bude určitě velkým náporem na psychiku mladého jezdce. Zatímco ještě před pár týdny  byl v Grand Prix naprostým zelenáčem, teď se najednou dostal do role jezdce, který by mohl  výrazně míchat kartami. Navíc bude nyní závodit před českými fanoušky.

"Bude to psychicky náročnější. Mojí výhodou však může být znalost dráhy a uklidňuje mě také nasazení do elitní šestnáctky," řekl Lukáš. Na pozitivní notu ho naladí i čerstvé švédské vzpomínky. "Už vím, že se mohu dostat mezi  nejlepší. Tajně věřím, že by se mi to mohlo povést i v Praze," pronesl Lukáš.

"Budu hrozně spokojen, když se dostanu do osmičky. Určitě to není skromné přání, protože to bude hodně náročné. Kdybych si zopakoval finále, tak by to bylo ohromující."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž