Barrichello: Červenou jsem nemohl vidět

Sao Paulo - Pilot Ferrari Michael Schumacher bojoval v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie formule 1 o pole position s Juanem Pablem Montoya. Nejvíce se však v italské stáji hovořilo o něčem jiném. Rubensi Barrichelovi nebyl uznán nejrychlejší kvalifikační čas kvůli prohřešku v tréninku. Prý neoprávněně. "Trest z rána mě hodně deprimoval. Všechno, co k té situaci mohu říct je, že z místa kde jsem byl, jsem ta červená světla vidět nemohl," vysvětloval Brazilec. Barrichello ani nevyrazil na trať k poslednímu rychlému kolu. "Nemělo to cenu. Ať bych zajel sebelépe, čas by se mi stejně nepočítal."

Jinak však nenašel jezdec stáje z Maranella téměř nic, na co by si mohl postěžovat. "Myslím, že s nastavením monopostu jsme v sobotu významně pokročili. Měl jsem sice menší problémy s převodovkou, ale na konečný výsledek to nemělo vliv. Start ze čtvrté řady rozhodně nebude snadný, ale bude to dlouhý a těžký závod a stát se může cokoli."

Michael Schumacher uspěl v bitvě s williamsy pouze napůl a odstartuje z druhého místa. Byla to kvalifikační premiéra monopostu F2002. "Je to stále nové auto a je třeba na něm ještě pracovat. Musíme zkusit trochu něco jiného. Zatím jsme nedokázali plně využít jeho potenciálu," hodnotil mistr světa.

"Nemyslím si, že rozdíl výkonnosti mezi námi a Williamsem je pravdivým obrazem kvality. Potřebujeme ještě tři, čtyři závody, abychom to mohli objektivně zhodnotit bez vlivu pneumatik. Vzít do Brazílie nové auto bylo však každopádně správné rozhodnutí."

"Druhé místo na startu mě celkem uspokojilo a je škoda, že Rubens je tak vzadu. Zítra očekávám tvrdý, vyčerpávající, vzrušující a napínavý závod," dodal Schumacher.

Sportovní ředitel Jean Todt nebyl z prvního místa Montoy nijak konsternován. "Viděli jsme vzrušující kvalifikační trénink. Přesně takový boj jsme očekávali. Rubense jsme do čtvrtého kola jízd již nevyslali, protože jsem věděli, že by to nemělo žádný smysl, rychlejší čas by se mu stejně nepočítal. Ačkoli rozhodnutí komisařů závodu o potrestání našeho jezdce respektujeme, nesouhlasíme s ním."

"Zítra očekávám velmi obtížný závod. Nejtvrdší v dosavadním průběhu sezony. Tato trať neodpouští ani nejmenší chybu. Největší roli budou hrát pravděpodobně pneumatiky," dodal Francouz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž