300 zatáček Gustava Havla - momentka ze závodu

300 zatáček Gustava Havla - momentka ze závodu | foto: Michal Klíma, MAFRA

Favorizovaný Ir nejdřív vyhrál, pak spadl a skončil v nemocnici

  • 1
Rozporuplný víkend za sebou má irský motocyklový jezdec Michael Pearson. V Hořicích totiž nejprve na 52. ročníku silničních motocyklových závodů 300 zatáček Gustava Havla vyhrál volný závod supersportů (do 600 ccm), aby krátce po startu klání superbiků (nad 600 ccm) po kolizi s jedním ze soupeřů spadl a následně ho zasáhl letící motocykl.

S poraněním páteře a vnitřními zraněními byl letecky převezen do hradecké nemocnice. "Zraněný byl při vědomí předán do péče připraveného traumatýmu," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ivo Novák.

Hořické závody včera poznaly v pěti závodech sedm vítězů, ve dvou totiž jely dvě kategorie společně. Vedle Pearsona se na nejvyšší stupínek postavili Radek Lamich (Sportproduktion do 125 ccm), Machal Dokoupil (TWIN), Němci Johannes Kehrer (Superomono) a Steffen Grämer (GP do 125 ccm), Francouz Piere Favre (GP do 250 ccm) a Kamil Holán (superbiky).

V Hořicích se letos bude závodit i v srpnu, kdy se jede Česká Tourist Trophy. Vedle veteránů se tam představí také dvě ostré kubatury (do 600 a do 1000 ccm), jejich závody budou započítávány do neoficiálního ME na přírodních okruzích.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž