Záhrobská patří k medailovým nadějím

  • 1
Maribor - V úterý začalo ve slovinském Mariboru juniorské mistrovství světa v alpském lyžování a česká reprezentace upíná veškeré naděje k Šárce Záhrobské. Ta má v plánu do neděle absolvovat všechny disciplíny. Do krásného střediska v republice bývalé Jugoslávie přijela rovnou ze Světového poháru, ve kterém se umístila na pátém místě.

Minulý rok Záhrobská juniorský šampionát vynechala a předloni skončila v italském Tarvisiu šestá v kombinaci, což byl její nejlepší výsledek.

"Jsem jednou z favoritek, ale kvůli trati a počasí to je ošidné. Budu se snažit," řekla závodnice listu MF Dnes. "Raději nic nepředpokládat, protože lyžování je ošidné," doplnil pro ČTK její otec a trenér Petr Záhrobský.

V Mariboru by měly všechny závody absolvovat i Lucie Ziková a Michaela Smutná, na start sjezdu se postaví Lenka Vančurová a Iveta Ducháčková, slalom a obří slalom pojede Lenka Erlebachová a slalom má v plánu Dana Marková. Sestavu mužů tvoří Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Tomáš Kasper, Rostislav Čeřovský a Tomáš Zeman.
 
"Samozřejmě, že ve slalomu má asi nejvyšší ambice Šárka Záhrobská, může zajet dobře i v obřím slalomu, ale konkurence je tady dost dobrá," řekl ČTK šéftrenér sjezdařů Miroslav Sochor. Ve slalomu očekává dobré výsledky od Trejbala a Krýzla.

Poslední juniorskou medaili získala Lucie Hrstková, která byla druhá v obřím slalomu na šampionátu ve Verbier 2001.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž