Turné čtyř můstků v ČT nebude

  • 55
Praha - Tešíte se, že si zpříjemníte vánoční svátky sledováním Turné čtyř můstků a výkonů českého skokana na lyžích Jakuba Jandy, který je momentálně druhý v průběžném hodnocení Světového poháru. Tešte se! Ale na České televizi skoky na lyžích sledovat nebudete. Důvod? Peníze.

Dlouhá léta bylo Turné čtyř můstků (resp. předtím Intersportturné) tradiční součástí vánočních a novoročních svátků. Jenže už loni na obrazovkách České televize chybělo. A letos bude také.

"Finanční důvody," vysvětlil šéf redakce sportu Otakar Černý. Vysílací práva jsou drahá, přesnou sumu však neuvedl. Bohužel, České televizi na Turné čtyř můstků v rozpočtu peníze nezbyly.

Aktuální situaci, kdy se Jakub Janda vyšvihl mezi nejlepší světové skokany na lyžích současnosti, se vedení České televize snažilo vyřešit. Ještě v uplynulém týdnu Černý tvrdil. "Jednáme, uvidíme."

Bohužel, výsledek je negativní, čeští fanoušci skokanský svátek neuvidí. "Jednali jsme se Svazem lyžařů, ale nevyšlo to," dodal v neděli Černý.

Turné čtyř můstků startuje 29. prosince v Oberstdorfu, na Nový rok se skáče v Garmisch-Partenkirchenu, o dva dny později v Innsbrucku a 6. ledna Turné vyvrcholí závody v Bischofshofenu. Kde je tedy bude možné sledovat?

V televizi RTL, která všechny čtyři závody vysílá živě stejně jako rakouská ORF a polská televize. Pouze záznamy má naplánován i Eurosport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž