STĚHOVÁNÍ. Z Pražského výstaviště se pražská etapa Tour de Ski přesune na Strahov.

STĚHOVÁNÍ. Z Pražského výstaviště se pražská etapa Tour de Ski přesune na Strahov. | foto: archiv, iDNES.cz

Tour de Ski skutečně míří na Strahov. A bez Neumannové

  • 16
S Kateřinou Neumannovou už si Tour de Ski nespojujte. Druhý díl etapového závodu lyžařů klasiků se uskuteční 4. ledna na pražském Strahově a už bez organizačního dozoru a tváře olympijské vítězky. Samotný seriál odstartuje na Nový rok v německém Oberhofu.

Metropole bude etapovým hostitelem Tour potřetí. A ve třetím ročníku pod novým jménem Ski Sprint Praha 2010 zavítá na třetí pražskou lokalitu - Strahov.

"Vybrali jsme to možná nejvhodnější místo, které se nachází nejvýše v celém městě, a v lokalitě, kam sport patří," obajoval volbu Lukáš Sobotka, šéf českého Svazu lyžařů.

"Jsme rádi za nové místo, které je i pro diváka krásné," přidal Jürg Capol, šéf běžeckého úseku mezinárodní lyžařské federace FIS. "Pražský sprint bude určitě jedním z vrcholů Tour de Ski."

Mimo místa a názvu závodu se mění i pořadatel. Dosud se o závod starala agenturu Kentaura, která organizačně zajišťovala předchozí dva ročníky i problematický šampionát v Liberci a jež patří Josefu Jindrovi, příteli a poradci bývalé šéfky mistrovství Kateřiny Neumannové.

Ta se organizačně podílela i na Pražské lyži.

Teď Kentauru vystřídá samotný svaz prostřednictvím své společnosti CS Ski.

"S Libercem ale změna nemá nic společného," odmítal Sobotka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž