Sudová byla v Deer Valley čtvrtá

  • 3
Deer Valley - Česká akrobatická lyžařka Nikola Sudová si připsala druhé čtvrté místo v závodě Světovém poháru v jízdě v boulích za sebou. Na svahu v Deer Valley jí o bronzovou medaili z duálního závodu připravila v přímém souboji úřadující mistryně světa Američanka Hannah Kearneyová. Finále bylo kanadskou záležitostí.

Poprvé v kariéře se z vítězství radovala Kristi Richardsová, jež po semifinálovém triumfu nad Sudovou předčila v jízdě o zlato i Jennifer Heilovou.

Sudová jako jediná narušila nadvládu zámořských akrobatek v elitní šestici, v kvalifikaci dokonce podlehla jen oběma Kanaďankám.

V prvním kole pak vyřadila další kanadskou závodnici Sylvii Kerfootovou a ve čtvrtfinále někdejší vicemistryni světa Michelle Roarkovou z USA.

V dalším kole už ale byla nad její síly pozdější vítězka a v boji o medaili světová šampionka z finské Ruky, jež v předchozím kole vyřadila vítězku předchozích dvou závodů SP a vedoucí ženu průběžného pořadí krajanku Shannon Bahrkeovou.

Po dvou čtvrtých a jednom osmém místě patří Sudové v seriálu celkově šestá pozice. Potřetí v sezoně bodovala i její sestra Šárka, která se ale z 25. místa v kvalifikaci neprosadila do vyřazovacích bojů.

Závod mužů vyhrál Francouz Guilbaut Colas, který ve finále porazil Vincenta Marquise z Kanady, a premiérový titul v kariéře jej vynesl i do čela průběžné klasifikace.

Muži:
1. Colas (Fr.), 2. Marquis, 3. Rousseau (oba Kan.), 4. Ochs (Fr.), 5. Begg-Smith (Austr.), 6. Roberts (USA).
Pořadí SP (po třech závodech): 1. Colas 212, 2. Roberts 185, 3. Begg-Smith 174.

Ženy:
1. Richardsová, 2. Heilová (obě Kan.), 3. Kearneyová (USA), 4. Sudová (ČR), 5. Bahrkeová, 6. Roarková (obě USA), ...25. Š. Sudová (ČR) 2,59.
Pořadí SP (po třech závodech): 1. Bahrkeová 245, 2. Heilová 184, 3. Kearneyová 165, ...6. N. Sudová 132, 27. Š. Sudová 21.

Kristi Richardsová se raduje ze svého prvního vítězství v závodě Světového poháru


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž