Snowboardista Černík se v rampě neztratil

  • 1
Livigno - Snowboardistovi Martinu Černíkovi se daří. V Itálii skončil pátý ve skvěle obsazeném závodě v U-rampě, který byl součástí největší a zároveň nejpohodovější snowboardové akce, co se kdy konala na evropském kontinentě – Burton European Open 2003. Sešla se tu kompletní světová špička a Černík porazil mimo jiné i vítěze z Mistrovství světa pořádaného organizací FIS, které se konalo minulý týden v rakouském Kreischbergu, Marcuse Kellera nebo olympijského vítěze z Nagana Giana Simmena. Nestačil jen na Vincenze Lüpse z Německa, legendárního Terjeho Haakonsena z Norska, dalšího Nora Erika Hauga a Keira Dillona z USA.

"Emsí", jak se Martinovi přezdívá, je specialista spíš na jiné freestylové disciplíny – big air a slopestyle, a zde si páté místo zajistil čistými jízdami, při nichž předvedl rotace o pět set čtyřicet i sedm set dvacet stupňů.

“Jsem z toho naprosto nadšenej, tohle jsou nejlíp obsazený závody, na kterých jsem kdy byl. V U-rampě jsem navíc jezdil naposledy v létě v Austrálii, v tak velký ale naposled v Americe minulý únor..." vysvětloval spokojený Černík. "Závodu se zúčastnili nejlepší jezdci světa od mladých nadějí až po legendy snowboardingu včetně té největší - Terjeho Haakonsena. Úspěchu si obrovsky cením a věřím, že jsem jméno českýho snowboardingu opět posunul dál. ”

Martin si bohužel při jedné z finálových jízd poranil kotník, což mu ovšem nezabránilo ve stejném dnu ještě úspěšně zajet kvalifikaci ve slopestylu, který je rovněž součástí Burton European Open. Ve hvězdách je proto, jestli pojede zítřejší finále slopestylu.

Výsledky: 1. Lüps (Něm.), 2. Haakonsen (Nor.), 3. Haug (Nor.), 4. Dillon (USA), 5. černík (ČR).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž