Snowboardista Černík málem dotočil „troják“

  • 1
Špindlerův Mlýn - Bláznivá noční show zaplavila v sobotu Ski areál ve Svatém Petru. Světoví snowboardisté předváděli své kousky při už tradičním Nokia Big Air Contestu. Vyvrcholil jím nejen pestrý snowboardový týden, ale celá freestylová sezona ve Špindlu. Čeští jezdci se neztratili. Nejvíce tradičně zazářil Martin Černík.

Až na šestou příčku ve finále doskákal jablonecký Václav Kutil, vítěz domácího pohárového seriálu.

A největší aplaus rozdováděného publika sklízel Martin Černík - v bílé bundě vylétající do černé tmy jako snowboardový anděl.

O tři otočky, tedy 1060 stupňů, se ve vzduchu pokusil jen švédský šampion Sandberg a domácí Černík. „Dotočil jsem ho taky jen dvaapůlkrát,“ říkal Černík. Ale nemračil se.

Světoznámý snowboardista z Hradce Králové totiž hodně pomáhal organizátorům. „Pozvu kluky ze světa. Postaráme se o ně a oni příště přijedou zase. A mě zase vezmou jinam.“

Nejlepší slovenský jezdec Matúš Hubka si pochvaloval: „Parádní akce se vším všudy.“ Jistě myslel i noční party ve stanu na doskočišti.

Na 2,7 metry vysokém můstku byly ideální podmínky. „Tvrdý rozjezd i odraz, a hodně strmý dopad. Zaskákali jsme si perfektně,“ těšilo Černíka.

Nokia Big Air Contest 2004:
1. Sandberg (K2/Švéd.) 67, 2. Savela (Icon/Fin.) 65,5, 3. Černík (Quiksilver/ČR) 65,3, 4. Odegard (RipZone) 63,1, 5. Hubka (Quiksilver/Sloven.) 55,5, 6. Kutil (Ride/ČR) 46,8,...
Kvalifikace:
9. Marčík (Ride/ČR), 10. Zajíc (HF/ČR), 14. Matoušek (Burton/ČR), 16. Stránský (Quiksilver/ČR), 17. Bauer (Ride/ČR).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž