Roman Koudelka

Roman Koudelka | foto: czech-ski.com

Do letní Grand Prix ve Wisle vstoupí i čtyři čeští skokani na lyžích

  • 2
V současných tropických vedrech začíná sezona skokanům na lyžích. Letní Grand Prix odstartuje dvěma závody v polské Wisle, do kterých zasáhnou i čeští reprezentanti Roman Koudelka, Radek Rýdl, Karolína Indráčková a Klára Ulrichová.

„Závody ve Wisle jsou pro mne především porovnáním, jak se mi daří tréninkový proces, neboť přípravu jsem zahájil později a na velkém můstku absolvoval pouze několik skoků. Je to také dobrá příležitost vidět, jak jsou na tom ostatní závodníci v této fázi přípravy,“ uvedl nejlepší český skokan posledních let Koudelka na webu lyžařského svazu.

Třiatřicetiletý skokan se představí v Grand Prix po třech letech. V roce 2014 vyhrál zářijový závod v Hinzenbachu. Jednadvacetiletý Rýdl, který v zimě jako náhradník debutoval mezi elitou na olympijských hrách, si vyzkouší letní soutěž poprvé.

V Grand Prix se budou testovat i novinky - jiný střih kombinézy a způsob měření. V září v rumunském Rašnově skokani otestují novou soutěž Super Team Competiton, v níž bude každou zemi zastupovat jedna smíšená dvojice a skákat se budou tři vyřazovací kola.

Program ve Wisle začne páteční kvalifikací. V sobotu a v neděli budou následovat dva závody mužů i žen. Šestidílný seriál vyvrcholí na začátku října v Klingenthalu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž